Marleen Petit - Natuurlijke Gezondheidsbegeleiding

Marleen Petit

VoedingsadviesKruidenadviesvoetreflexologie
Informatie: 

Hej!

Ben jij op zoek naar iemand die tijd voor je maakt, naar jou luistert, je gezondheidsproblemen analyseert, en adviezen geeft zodat jij jezelf weer op het juiste spoor kunt zetten?

Dan stel ik mezelf en mijn praktijk voor natuurlijke gezondheidsbegeleiding graag aan je voor.

Als kind al wou ik zieke mensen helpen om weer gezond te worden. De enige manier die ik toen zag om dat doel te bereiken, was nieuwe geneesmiddelen ontwerpen. Ik studeerde Biochemie aan de Universiteit van Antwerpen en trok daarna naar de K.U.Leuven waar ik promoveerde tot Doctor in de Medische Wetenschappen. Ik raakte gefascineerd door de moleculaire celbiologie en werkte 14 jaar lang als wetenschappelijk onderzoeker aan de K.U.Leuven en aan de Universiteit van Göteborg in Zweden.

Mensen helpen om weer gezond te worden, was ondertussen echter de ver-van-mijn-bed-show geworden want al werkte ik aan ziekten, ik zag nooit zieken... De droom uit mijn kindertijd bleef knagen...

Om een lang verhaal kort te maken: mijn passie voor gezonde voeding als basis voor de gezondheid van de mens deed me besluiten om dichter bij die mens te gaan werken. Ik daalde af uit mijn wetenschappelijke ivoren toren en werd terug student. Ik volgde de opleiding tot Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde aan de Thomas More Hoge School en de 4-jarige opleiding tot Gezondheidsconsulent aan de Levensschool.

Ik ontdekte dat nieuwe geneesmiddelen ontwerpen niet de enige manier was om mensen weer gezond te maken. De natuur is al duizenden jaren aan het ontwerpen en heeft ons, buiten lekker eten, zo veel pareltjes van bloesems en kruiden geschonken dat er voor elke kwaal wel iets bestaat. Ik leerde ook werken vanuit een holistische visie. De mens is zoveel meer dan louter een fysiek lichaam. In mijn praktijk focus ik dus niet alleen op lichamelijke klachten maar zie het lichaam in de context van emoties en gedachten en zie de individuele mens als deel van een groter geheel.

De methoden die ik momenteel gebruik zijn coaching, voedingsadvies, kruiden en bachbloesems. Ik blijf me continu bijscholen om je, in de jaren die volgen, met nog meer wijsheid uit de natuur te kunnen bijstaan.

Ervaar jij nog geen gezondheidsproblemen? Dan ben ook jij welkom in mijn praktijk! Want preventie is de beste manier om te blijven genieten van het leven.

Als je je aangesproken voelt door mijn manier van werken, en als je denkt dat mijn werkwijze jou zou kunnen helpen, maak dan met een gerust hart een afspraak. Dat kan door te bellen naar 0476 40 28 82. Ben ik niet bereikbaar? Spreek dan je naam en telefoonnummers in, dan bel ik je terug.

Adres: 
Van Der Graesenlaan 7A
2980 Zoersel
België
Telefoonnummer: 
0476 40 28 82
BTW Nummer: 
BE 0670.951.671